Yoga för ett bättre arbetslivAtt yoga är bra för kroppen och själen är ingen hemlighet. Yoga blir mer och mer vanligt i våran vardag de som yogar varje dag kan intyga på att det gör mycket för kroppen, och även det psykiska måendet.

Yoga på jobbet

För att göra yoga behöver man inte ha mycket plats och en yogamatta, det finns många olika övningar som man kan göra sittandes på din kontorsstol som inte tar mer än 5 minuter. Repeterar man dessa varje dag kommer man att känna en stor förändring i både kropp och själ.

Varför är Yoga bra?

När man är på jobbet, speciellt om man arbetar på ett kontor är det stor risk att man får ont i ryggen och nacken som kan leda till problem. För att man ska utföra sitt jobb på bästa möjliga sätt är det även viktigt att ta en paus för hjärnan, låta den vila och samla nya krafter och det kan yoga hjälpa till med! Det kan vara svårt i början att finna lugnet, därför är det viktigt att inte pressa sig själv utan ta en övning i taget, försök att stänga ute allting runtom och andas djupt i lugnet, låt inte stressen komma och knacka på dörren. Der är bevisat att yoga får människan att må bättre, att då ha yoga på arbetet skulle höja välmåendet hos medarbetarna och även höja resultatet på arbetet som utförs, en glad kropp och själ arbetar mer effektivt och lämnar bättre resultat!

Exempel på övningar som är enkla att utföra

Den allra enklaste övningen går att göra vart och när som helst, på kontoret, lunchrummet, på väg till eller hem från jobbet och ja, när och vart som helst! Den övningen är medveten andning, tro det eller ej men det är också en form av yoga. Sitt, stå eller ligg ner och fokusera på din andning i 30 sekunder, djupa och lugna andetag.

En anna enkel övning är att lyfta blicken mot taket. Stå, eller sitt, och sträck ryggen rak och lyft blicken uppåt, andas lugnt i 30 sekunder och rulla sakta ner blicken igen, repetera några gånger om så önskas.

Nu kommer en övning som kan vara lite svår i början, men när man har fått till den är det enkelt! Det är att stå upp och ner. Till att börja med kan man använda en vägg som stöd tills man har hittat balansen. Att stå upp och ner sträcker ut ryggen och överkroppen och blodet strömmar till huvudet som faktiskt ger mer energi och lindrar huvudvärk, mycket bättre än kaffe!  Är man kanske inte så sugen på att göra för avancerade övningar på jobbet utan vill hålla det lite diskret och simpelt, surfa då in på den här sidan för att läsa om enkla övningar som finns.

En värld med frisk kropp och själ

Om alla kontor och företag tänker på idén med yoga under arbetstid för sina anställda så kommer resultatet av friskare, gladare och mer effektiva medarbetare snart att synas! Alla kan yoga, alla kan må bra!

Relaterade inlägg