Ta ett sabbatsår i AfrikaTa ett sabbatsår

Tänk dig känslan att pausa ditt invanda liv för en tid och göra något helt annat, flytta till en annan världsdel och liksom börja om på nytt med allt. Med allt menar jag inte bara jobb och sånt utan även liksom nollställa allting inombords och finna ny energi.

Har alla dessa år av Panta mera-filmer i Ghana gjort dig avundsjuk? Var inte det! Att flytta till Afrika är mer genomförbart än du antagligen tror. Det beror på att det finns flera olika sätt att leva i Afrika i ett år eller mer.

Allt är möjligt

Trots vår planets enorma omfattning är slöjan mellan de sju kontinenterna tunnare än någonsin. Idag finns det massor av möjligheter inom räckhåll för att bo och arbeta på den afrikanska kontinenten. Med lite planering och förberedelser kan du göra drömmen om ditt liv i Afrika under ett år, till verklighet.

Knaske får du offra dina kvällar i soffan där du spelar Fortnite eller på Pokerstarscasino, men det är lätt värt det, och istället kan du hitta nya aktiviteter. Dock, beroende på vart du tänkt bosätta dig så finns det ju ofta tillgång till internet, även om den kanske inte är så kraftfull eller stabil som du väntar dig. Nedan har jag sammanställt lite tips om du skulle vilja genomföra en flytt till Afrika.

Första frågan du bör ställa dig är varför du vill flytta dit. Eller kanske frågan bör ställas, varför skulle du inte vilja bo i Afrika ett år? Mellan den ekonomiska utvecklingen som sker över hela kontinenten med den blomstrande underhållnings- och turistnäringen så är Afrika platsen att vara. Och du kan inte förneka den rika kulturen och samhället som är oöverträffbart. Behöver du mer övertygande? När du har beslutat om en flytt till Afrika i minst ett år är ditt nästa steg. Nu behöver du bara en spelplan för att förverkliga denna dröm. Här är vad du kan göra.

Upplev afrikansk kultur

Gå med i Fredskåren. Är att bo i Afrika i ett år inte tillräckligt episkt för dig? Varför inte leva i afrikansk kultur i två år istället? Om du går med i Fredskåren kan du bo i det afrikanska landet du väljer i minst två år. Som Fredskår-volontär tilldelas du ett volontärarbete inom affärsutveckling, hälsa, utbildning eller annan sektor. Under din introduktion kommer du också få omfattande språklektioner för att hjälpa dig med din kulturella integration. När din tjänst är klar kommer dina två år ha hjälpt dig att skapa personliga och professionella kontakter som kan hjälpa dig att stanna i landet ännu längre.

Fördelarna med att gå med i Fredskåren slutar inte där. När du är klar kommer du att få mer än 10 000 dollar från Fredskårenn och ibland en ökning av chansen till regeringsjobb.

Det finns så många frivilliga arbeten i Afrika-organisationer där ute. Det innebär en större chans att du flyttar till Afrika och fler möjligheter att hitta ett meningsfullt projekt som matchar dina intressen. Det finns frivilligt arbete i Afrika-projekt i nästan varje hörn av kontinenten i allt från ungdomsmentorfartyg till djurliv.

Behöver du hjälp med att välja ditt bästa frivilligt arbete i Afrika? Några av favoritkatalogerna för volontärer utomlands är GoAbroad.com och GoOverseas.com. Mellan deras programrecensioner och kategoriserade listor med organisationer kommer du vara säker på att hitta det bästa programmet för dig. Gå till dessa webbplatser så hjälper det dig att hitta dina bästa alternativ.

Sök stipendier

Finns det stipendium som kan hjälpa din resa? Sidan Idealist.org definierar ett stipendium som ”en kortvarig, konkurrenskraftig och betald möjlighet att göra något exceptionellt.” Stipendier är alltså finansierade möjligheter för dig att studera något du brinner för i ett annat land. Du kan alltså få betalt för att studera det du älskar. Så föreställ dig att studera afrikansk spiritualitet i Nigeria eller moderssjukvård i Sydafrika. Studieområdena för stipendier är oändliga.

Det finns massor av stipendiemöjligheter i Afrika som bara väntar på sökas upp. Det betyder att du kan få betalt för att tillbringa ett år i Afrika med att göra meningsfullt arbete. Det finns tusentals tillgängliga för dem som letar lite. Anta inte att stipendier endast är för doktorander och högre studerande. Det finns faktiskt många möjligheter för studenter och yrkesverksamma.

Har du precis tagit studenten eller avslutat högkolestudier och känner dig osäker på dina nästa steg? Eller är du en äldre yrkesverksam som behöver en karriärpaus för att föryngra? Överväg då att ta ett sabbatsår i Afrika för att hjälpa dig ta reda på saker.

Ett sabbatsår är resor som kan hjälpa dig att avslöja dina verkliga passioner och få klarhet i din framtid. Allt genom stimulerande och meningsfulla upplevelser i Afrika. Det gäller bara att välja land och sedan våga ta steget!

Relaterade inlägg